"Огромната част от българския народ заяви, че не се интересува кой управлява държавата, кой го представлява, кой е отговорен за бъдещето. Така 70% от нашия народ избра да остане вкъщи в изборния ден и по този начин гласува вот на недоверие на собствената си държава", заяви председателят на партията Костадин Костадинов от трибуната на НС, предаде репортер на "Фокус".

Той заяви, че депутатите са "благодарни" на народа, защото с пасивността на избирателите, те се "бетонират в меките столове". "В този разлом между пасивни национални нихилисти и активни политически илюзионисти остатъците от българската държавност пропадат все по-дълбоко", допълни Костадинов.

По думите му "Възраждане" ще продължи да защитава България и националните български интереси, независимо от нихилизма, апатията и глупостта.

"Категорична е нашата позиция в защита на националните граници и суверенитет. Можем да спрем кражбите, да си върнем добрите специалисти и да модернизираме системата. Ние заслужаваме ефективно и качествено управление, а не този буламач, който ни се предлага през няколко месеца", допълни Костадинов.