Този парламент беше мъртвороден и въпросът беше колко време ще издържи. Това заяви в ефира на БНТ лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов.

Той определи като абсурдно искането служебният кабинет да се намеси в "реалната политическа игра" чрез внасянето на бюджет за следващата година.

"Това го превръща в участник, а служебният кабинет няма такава роля. От друга страна служебният кабинет търпи критика, че в Конституцията точно това не е разписано", коментира Костадинов.

По думите му държавата може да се справи и с продължаването на сегашния бюджет, който е актуализиран в средата на годината. Намираме се в безпрецедентна ситуация, не е ясно дали ще можем да внесем предложения между първо и второ четене, каза Костадинов.

Определи като логично увеличението на минималната работна заплата, с оглед на инфлацията, но не е сигурен, че решението за нейното повишение ще може да бъде окончателно прието.

"Решението трябва да бъде 100-процентово подкрепено, когато говорим за фундаментални проблеми като размера на минималната работна заплата", каза Костадинов.

Според него в нормалните европейски държави няма значение как се гласува, а колко, а в България въпросът е кой контролира гласуването.

"ГЕРБ избраха тези машини и сега са недоволни, защото не контролират машините", заяви лидерът на "Възраждане".

Изтъкна, че от партията са предложили премахването на "Информационно обслужване", която "оформя" изборния резултат и е неконтролируема.