Снежният капан на АМ "Тракия" прерасна в кошмар за всички шофьори, тръгнали на път тази вечер. Читатели на "Фокус" съобщиха, че в момента движението по магистралата е спряно за почистване. 

Образувала се е колона от десетки автомобили както преди тунела "Траянови врата" в посока Пловдив, така и след него. Очевидци съобщават за закъсали тирове и аварирали коли.  

Както "Фокус" информира по-рано тази вечер, магистралата не бе подготвена за снеговалежите. На място нямаше снегорини, нито екипи, които да реагират. Това доведе до бавно предвижване на водачите, малка видимост и десетки сигнали с предупреждения да се избягват пътувания. 

Малко преди 2 ч. след полунощ читатели на "Фокус" ни съобщиха, че са били спрени час и половина по-рано при отбивката за Пазарджик в посока София и не знаят кога ще продължат.

От АПИ информираха, че временно движението по АМ "Тракия" в посока Пазарджик и обратно се ограничава за всички МПС поради снегопочистване. Водачите изчакват на място в аварийната лента, а ситуацията се регулира от Пътна полиция и сигнализация.

Шофирайте внимателно.