Проведохме втората среща на леви-центристки и патриотични организации - дискусия за бюджета със становище и предложение за внасяне между първо и второ четене. Форматът ни се разширява. Това обяви пред журналисти лидерът на БСП Корнелия Нинова, предава "Фокус".

Тя отбеляза, че в днешната среща на БСП са се включили и НДСВ: "Получихме подкрепа за предложенията на БСП по отношение на бюджета между първо и второ четене. Дадоха се и още предложения, които ние ще внесем в парламента между първо и второ четене от името на всички".

Нинова отбеляза, че това, което са започнали се развива. Припомняме, че неотдавна Нинова си постави за цел формирането на ляво-центристко-патриотичен фронт. Социалистическата партия организира среща с шестнайсет формации, с които си сътрудничи на местните избори.

"Форматът продължава да остава отворен. Следващата ни среща ще е съвсем скоро и ще бъде по повод промяната в Конституцията. На нея ще се опитаме да поканим конституционалисти, които са участвали в изготвянето и подписването на Конституцията", уточни лидерът на БСП.