Основният недостатък на истината и справедливостта е, че никога не идват толкова бързо, колкото ни се иска. Даже Емил Димитров има такава песен. Понякога обаче нещата се случват символно. Преди една година, точно на този ден, бях изключен от БСП. Днес, на същия ден, получих последното съдебното решение, което окончателно утвърждава членството ми.

Това написа Кирил Добрев в личния си профил във Фейсбук по повод решението на Върховния касационен съд.

Бившият кандидат за поста лидер на соцпартията бе изключен "на подпис", неприсъствено. Това бе причината да заведе дело.

На практика ВКС оставя в сила решението на Софийския градски съд от 28 октомври 2022 г., с което се отказва исканото от Нинова заличаване от регистъра на политическите партии на Кирил Добрев и бившия шеф на столичните социалисти Калоян Паргов като членове на Националния съвет на БСП. Мотивът на ВКС е, че налагането на мярката не е взето валидно от оправомощения за това орган - Националният съвет (пленумът на партията).

Това е второто произнасяне на ВКС по казуса. ВКС с решението си от днес, което не подлежи на обжалване, остави в сила решението на СГС.