По-добре да има редовен кабинет, нека да опита ГЕРБ. “Възраждане" не е опция за нас. Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова по време на брифинг в партийната централа, предаде репортер на Агенция “Фокус". 

"Не е толкова важно какви са хората в служебния кабинет, важно е, че няма да има работещ парламент, който да взема законодателните решения в тези трудни моменти. Предстои ни приемане на бюджета за 2023 г., предстоят важни решения по плана за възстановяване и устойчивост, предстоят важни решения по отношение на доходите, на пенсии, заплати и т.н. Необходим е работещ парламент и редовно правителство. Има важни решения за България, които служебен кабинет не може да вземе по Конституция, така че ние сме за това парламентът да бъде стабилен, първата сила да излъчи кабинет и да поеме ангажимент за тези месеци, които ни чакат и тези решения, които трябва да се вземат", посочи тя. 

Нинова бе категорична, че не е добре да има скоро нови избори, тъй като ще се отразят негативно на държавата. 

"В момента ни трябва стабилност и сигурност за хората. Затова е необходим стабилен кабинет и правителство, което да поеме ангажимент за тези месеци", каза още тя. 

Нели СТАВРЕВА