"От приоритетите на бившите ни партньори изчезна борбата с корупцията, 16-те точки и социалната политика. И сега изведнъж най-важното стана ще има ли смесено гласуване.“ Това коментира лидерът на БСП Корнелия Нинова за връщането на хартиената бюлетина.

Според нея това е съмнително, "защото се загърбват големите приоритети“.

"Няма нищо по-демократично от това да се осигури право на избор – да се гласува и на хартия, и с машина. Мнението на германския конституционен съд е, че машините не са надеждни. Не се коментира дали има подправени бюлетини", каза още Нинова.

Тя обясни и че предложението е да има видеонаблюдение при броенето.  

"Ще има видеонаблюдение във всички секции, което ще излъчва броенето на живо. Бюлетините ще се показват на живо, за да може всеки да види какво ще се случва. Много се вдигна тонът на тази тема. Няма да има повече и тъмна стаичка. Гласуването ще става открито, както се вижда сега машината. Машините остават и се дава право на избор. Гласът на хората ще е гарантиран с правенето на един общ протокол", увери лидерът на БСП.

Нинова коментира и съставянето на кабинет. По думите ѝ няма да има нито една партия, която да е в изолация.

"В момента Народното събрание работи на принципа на плаващите мнозинства според тамата. Една партия да изпадне в изолация - не мисля, че е актуален въпрос“, обясни още тя.

Според нея обаче плаващите мнозинства са опасни за България.

"Ние мислим финал, че реалните резултати за съставяне на правителство ще започнат, когато се връчи първият мандат“, коментира Нинова.