Крайно сме притеснени от ниската избирателна активност. Тя е шамар за цялата политическа класа. Това каза председателят на БСП Корнелия Нинова по време на брифинг в партийната централа, предаде репортер на Агенция "Фокус". 

Нинова благодари на всички български граждани, които са дали гласа си на изборите вчера, на тези подкрепили левицата и всички в структурите на БСП, като и на членовете и симпатизантите на партията. 

"Очаквахме по-добър резултат. Резултатът ни не е добър, но не драматизираме от това. Вземаме си поуки от свои грешки и от обективни обстоятелства, и ще вземем категорични решения какво да променим. Успяхме да запазим приблизително същия резултат с по-малко от 1% надолу. Това е позитивното, предвид всичко, което се случи в кампанията, въпреки негативната кампания срещу нас и други обективни обстоятелства", посочи тя. 

Корнелия Нинова съобщи, че в събота ще бъде свикан Националния съвет на БСП, на който ще бъдат обсъдени резултатите от изборите. 

"Няма да подкрепим правителство на ГЕРБ и няма да влизаме в съюзи с ГЕРБ и ДПС. За нас това е принципна, последователна позиция. От 6-7 години се борим с този модел и трябва да знаем кой къде се поставя по оста задкулисие, кражби и обръчи от фирми или правова държава, законност, ред и правила еднакви за всички. Ние сме готови да продължим битката си за промяна на модела ГЕРБ и за друг модел на управление на България с всичко, което през годините сме казвали и последователно с думи и с действия сме отстоявали", категорична бе тя. 

Нели СТАВРЕВА