Няма да подам оставка. Това каза председателят на БСП Корнелия Нинова по време на брифинг в партийната централа, предаде репортер на Агенция "Фокус".

"Оставката ми се иска от хора, които през цялата кампания работеха срещу БСП. Извадете им интервютата и вижте какво говорят там - че БСП ще падне под бариерата, че няма да минем 4%, че ще бъдем последна партия и загиваме. Какви са резултатите от изборите? Същите като на предишните - 10%", припомни Нинова. 

Корнелия Нинова отново заяви, че вероятността да бъде сформиран експертен кабинет е опит за скриване от политическа отговорност от експертни личности. 

"Ние сме за това да се носи политическа отговорност от политическите партии и лица особено в тези трудни, кризисни моменти, като сегашния, като това, което ни очаква през зимата. Не приемаме експерти да носят тази отговорност, а политиците да се скрият и да изчакат на мине трудното време, да измием ръцете си с това, че не са били успешни и да се върнем отново на сцената. Това не е отговорно, не е държавническо, не е мъжкарско", категорична бе тя. 

Лидерката на левицата обясни, че не е очаквала партия "Възраждане" да изпревари БСП в изборния резултат, но посочи, че разликата между двете партии е по-малка от процент. 

Нели СТАВРЕВА