Разграничаваме се от членовете на НС, назначени за министри в нарушение на Устава на партията




Изявление на лидера на БСП Корнелия Нинова след Националния съвет на партията:

Партията тръгва в пълна мобилизация към изборите. Днес Националният съвет одобри водачите на листи, местата на гражданска квота и коалиционни партньори. Избрахме Предизборен щаб, приехме коалицията, с която ще участваме на изборите. Определихме график за провеждане на Общинските конференции и подреждането на листите след водача от местните структури.

След откриването на кампанията на Бузлуджа и след тези действия сме вече напълно готови за една позитивна и добра кампания. Остави ни платформата, по която уточняваме още някои детайли.

Приехме позиция на Националния съвет по отношение на тримата министри, членове на Националния съвет в служебния кабинет.

Тя е, че се разграничаваме от членовете на Националния съвет, назначени за министри в нарушение на Устава на партията. Не носим политическа отговорност за техните действия оттук нататък, както и на цялото правителство.

Смятаме за недопустима намесата на президентската институция във вътрешнопартийни дела на политически партии, които и да са те, и в частност на БСП. Тези, които са назначени за министри, заместник-министри, областни управители и заместник-областни управители участват в това правителство в личното си качество, а не с мандат на БСП и не като представители на партията.