"Между декларираните думи и действията на ПП имаше противоречия. Ние приветстваме подхода им да разговарят със всички, да поканят всички, да извадим национални и важни задачи, които трябва да свършим всички. Това беше добър подход и ние участваме във всякакви такива разговори, но в документа предварително бяха заложени въпроси или теми, които те също така предварително  знаеха, че ние няма как да подкрепим.", коментира председателят на БСП Корнелия Нинова в NOVA.

Нинова уточни, че една от тези теми е изпращането на военна помощ за Украйна, както и приемането на украински войници  на територията на България за обучение. Тя все пак остава оптимист, че редовен кабинет ще има. 

Възможността за съставяне на кабинет с третия проучвателен мандат тя определя като кризисно, но задължително да се направи опит.

Според Нинова до 1-ви януари 2024 страната ни няма да успее да влезе в еврозоната, без това да предизвика сътресения в обществото:

"Ние искаме това да се направи разумно, бавно и с аргументи. Икономиката да не се срине и хората да не обеднеят още повече - това са нашите резерви по отношение на еврозоната", коментира още тя.

Тя коментира и работата на служебното правителство. Според нея не може служебният кабинет да поема дългосрочни ангажименти. "Тяхната работа е да правят избори, а не политики и то такава агресивна военщина", подчерта още Нинова.