Едва ли това решение за оръжието за Украйна е най-важното, което трябва да се вземе днес. Призовахме президента като главнокомандващ да дойде и да присъства на това заседание на Народното събрание. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова на брифинг пред журналисти в Народното събрание, предаде репортер на Агенция "Фокус“.

"Шокирани сме, че заседанието е закрито. Президентът се обяви против това решение, нарече ДБ военнолюбци и т.н. Защо неговото правителство днес прави това, защо въпросът трябва да се разглежда на закрито заседание? Изпълнява решение на НС, но го засекретява, за да не знае никой какво се случва в България. Категорично сме против – и по процедурни въпроси, и по същество. Предоставяне на оръжие е риск за въвличане на България във войната. Искаме открито заседание на Народното събрание."

Българският народ трябва да разбере кой за какво се бори и ще направим всичко възможно хората да станат свидетели на това, което се случва, категорична е Нинова. "Ние искаме мир и решаване на въпроса по дипломатичен път“.