"Младите до 26 години да бъдат освободени от данък върху доходите.Трябват реални мерки, с които да помагаме на младите да останат в България и да гледат децата си тук", такава позиция застъпи лидерът на БСП Корнелия Нинова при срещата си с Обединението на жените социалистки в Русе, информира пресцентърът на БСП.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова обсъди с тях законите, предложени от БСП в подкрепа на децата, майките и младите семейства. След като осигуриха безплатни детски градини, сега социалистите внасят закон за безплатни учебници и лекарства за деца. БСП предлага в Народното събрание младите хора до 26 години да бъдат освободени от данък върху заплатите.

"Искаме цялостна политика за децата и младите хора. На нас като майки и жени най-много ни отива да бъдем носителите на тези мерки", заяви Нинова пред жените социалистки.

На срещата присъстваха и депутатът, избран от Русе Иван Иванов, секретарят на ИБ и парламентарната група на БСП Вяра Емилова и областният председател на БСП-Русе Тодор Йорданов.