Господин премиер, или си противоречите, или не си говорите в Министерски съвет, или не знаете какво правите. Това каза от парламентарната трибуна председателят на парламентарната група на "БСП за България" Корнелия Нинова в отговор на твърдението на служебния премиер Гълъб Донев, че служебното правителство няма право да формира политика по доходите, предаде репортер на Агенция "Фокус"

"Цитат от 10 август на министъра на труда и социалната политика от служебния кабинет "Служебният кабинет ще предложи на парламента и обсъжда със социалните си партньори минималната заплата от първи януари да стане 770 лева", тоест по техни изчисления тогава 50% от средната заплата.

Господин премиер, с това ви опровергавам тезата, че служебният кабинет не можел, нямал право и не предвиждал увеличение на заплатите. Вие ги предвиждахте през август. Сега сме единайсти ноември какво се е случило от тогава до сега, че концептуално преосмислихте конституцията и законите на страната, че служебният кабинет не може да вдигне заплатите", каза Нинова.

Лидерът на БСП каза още, че служебното правителство прави дългосрочни политики за нови осем самолета F-16 и 10 Gripen-а, но не прави такива във връзка със социалната програма. 

"Второ, твърдите, че служебният кабинет, не може да прави дългосрочни политики и трябва да се съобразява със завареното положение и с бюджета, който е заварил. Второ противоречие. Или не знаете какво се случва при вас, или нарочно го правите. Дългосрочна политика ли е да поръчате още нови осем F-16 за 2030 година? Дългосрочна политика ли е без редовно правителство да искате оферти за още десет Gripen-a? Знаете ли, че тази дългосрочна политика струва 6 милиарда, а социалната програма, която предлагаме от БСП, струва два милиарда.

Уважаеми български граждани, според служебния кабинет не може да се прави дългосрочна политика за увеличаване на доходите за 2023 година, но може да се прави дългосрочна политика до 2030 година за закупуване на още осем самолета F-16 и десет Gripen-a", добави тя.