Ако първият мандат не е успешен, ще отиде по Конституция при "Продължаваме промяната" и ако ни поканят на разговори, ще участваме и бихме ги подкрепили. Това каза председателят на БСП Корнелия Нинова по време на брифинг в партийната централа, предаде репортер на Агенция "Фокус"

"С кого друг биха разговаряли "Продължаваме промяната" не знаем. Може би те трябва да кажат", посочи Нинова. 

На въпрос дали БСП ще подкрепи кабинет на "Продължаваме промяната" с премиер Кирил Петков лидерката на левицата припомни случая с експулсирането на 70 руски депутати, взето без мнението на социалистите. 

"Когато Кирил Петков изгони 70 руски депутати - сам, без коалиционно решение и прекратихме преговорите за правителство и казахме - без Кирил Петков за премиер, означава, че сме го казали. Казали сме, това е положението. Въпросът е принципен, защото ние в коалицията имахме някои проблеми, за които сме говорили още по време на управлението. Намалена комуникация и липса на коалиционна култура. Редица решения се вземаха самостоятелно от лидери на "Продължаваме промяната", обявяваха се публично и ние бяхме поставени в неловката ситуация да ги коментираме след това. Как се прави политика. Случаят с руските дипломати е пример как не се прави коалиционна политика", отсече Корнелия Нинова

Нели СТАВРЕВА