157 кг контрабанден тютюн за наргиле задържаха митническите служители на МП Капитан Андреево при проверка на лек автомобил, влизащ в страната от Турция, съобщиха от пресцентъра на Агенция "Митници".

На 15 декември на пункта пристига лек автомобил "Фолксфаген Голф" с босненска регистрация. В автомобила пътували петима граждани на Босна и Херцеговина  - една жена, двама мъже с двете си малолетни деца, едното, от които бебе на 20 дни, а другото -10 годишно момиче. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която във фабрични кухини в двете странични врати, калниците и в резервната гума са открити 314 пакета, съдържащи опаковки от 500 грама с тютюн за наргиле. Общото количество на недекларираната акцизна стока е 157 кг на стойност 53 380 лева. В хода на проверката се установява, че контрабандно пренасяния тютюн за наргиле е собственост на шофьора на автомобила.

Контрабандният тютюн за наргиле и лекият автомобил, послужил за извършване на нарушението, са задържани.

По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура –Хасково. На водача с инициали К.Ф., на 42 г., босненски граждани, е повдигнато обвинение по чл. 242, ал.1, б.Д от НК, за пренасяне през границата на страната стоки без знанието и разрешението на митниците за търговски цели в големи размери.