Избора на лица от БСП за служебния кабинет не е анти-БСП, а по-скоро един шамар, ако щете, по отношение на Корнелия Нинова и Калоян Методиев, които от своя страна не престанаха да търсят врагове, в това число и врагове с партиен билет, и врагове от типа на Радев. Това каза социологът Кольо Колев, директор на социологическа агенция "Медиана“, в дневния блок "Добър ден, България“ на Радио "Фокус“. "Разбира се, те ще си платят за това. Виждаме какво е състоянието на партията в резултат от тези непрекъснати вътрешни борби“, уточни той.

Кольо Колев заяви, че изглежда доста смешно твърдението, че се търси реваншизъм за БСП. "Може би най-голямото политическо представителство в този кабинет е именно на БСП. И едновременно с това Корнелия Нинова казва, че има удар върху БСП. Извинявайте, най-голямото представителство на БСП, обаче това било реваншизъм. Не. Тук ясно г-н Радев показва, че прави огромна разлика между БСП и ръководството на БСП, между партията, Корнелия Нинова и Калоян Методиев и кликата около тях. Това е основното“, коментира социологът.

Според социолога в служебното правителство няма бонифицирани партии. И отбеляза, че се набляга на експертния потенциал, а не толкова на търсенето на политически съглашения.