Все по-видно е, че може би е по-добре да нямаме правителство. Това каза в предаването "Това е България“ на Радио "Фокус“ социологът Кольо Колев.

"Представете си сега около бюджета какво щеше стане, ако сега се прави бюджет. Абсолютно всички ще почнат едно наддаване като на циганска сватба. Това ще е предизборно наддаване и би било трагично за страната. И наистина рискуваме да ни вкарат в сериозна финансова и икономическа криза. Така че донякъде може би е добре, че няма да имаме бюджет, че няма да се прави в тези условия, а просто ще бъде продължен предишният, за да може евентуално да има известно политическо пренареждане и осъзнаване в отделните политически играчи, както и връщане към разума“, обясни той.

Според Кольо Колев в тези условия не са много онези, които искат да управляват. По думите му ГЕРБ биха били заподозрени, че искат да вземат властта.

"Има някакви математически формули, но към момента правителство с така избрания парламент изглежда практически невъзможно“, смята Колев. "Вероятността да се наблюдават бурни социални протести е малка“, коментира още социологът.

По думите му усещането у българина е за примирение.

Петя КУЗЕВА