40-годишна жена има нужда от помощ за спешна операция. Десислава Гичева страда от рядко заболяване. За да бъде направена операцията, тя се нуждае от 75 хиляди евро.

След падане преди три години Десислава на заледен тротоар през януари 2021 г. Веднага изпитва силна болка в кръста. С много усилия успява да се прибере.

"Човек разбира, че за част от секундата може да му се преобърне животът. Може да стане зависим, да чака да го обслужват и става затворник във вкъщи и в собственото си тяло“, каза Десислава Гичева.

След това започват обиколките по лекари. Първият невролог установява, че жената няма коленни и ахилесови рефлекси и на двата крака. Тя не може да стои права за повече от 5 минути, не може да стои седнала повече от 30 минути.

При пореден ЯМР през ноември 2022 година лекарите е разчетена периневрална киста на Тарлов.

В момента единственият ѝ шанс е операция в Кипър, тъй като в България няма неврохирург, който да извършва такива.

"След първата хоспитализация минах на бастун, защото губех упора в краката. Там ми обещаха, че след тяхното лечение и физиотерапия аз ще махна бастуна. И аз го махнах“, посочи тя пред bTV.

Дъщеря ѝ е постоянно до нея.

"Помагам ѝ с носене на храна, раздигане на масата, най-обикновени неща, но тя не може. Както ние като малки сме имали нужда от тези родители, сега е обратното. Ние се грижим. Кой друг?“, каза Пламена, дъщеря на Дсислава.

Мъжът до нея работи по 12 часа всеки ден.

"Честичко ѝ казвам, че я обичам, че ще преминем през това изпитание и ще остане зад гърба ни и просто ще си живеем като нормални хора“, обясни Веселин.

Другата събота в столичен клуб ще се проведе благотворителен концерт за Десислава. Там ще се продават играчки, които тя прави у дома.

"Моля, който има възможност, да ми помогне да си върна живота“, каза още Десислава Гичева.

Можете да подкрепите Десислава:

Дарителска сметка:

Банка ДСК

IBAN - BG86STSA93000030221511

BIC: STSABGSF

Титуляр: Десислава Гичева

Фондация "Павел Андреев“:

https://pavelandreev.bg/campaign/da-pomognem-na-desi-v-lechenieto-na-ryadko-zabolyavane