СГРП излезе с данни за барикадиралия се вчера в "Люлин" мъж. Петър Колев е на 45 години, осъден 2015 за убийство и хулиганство и за наркотици кокаин за общо 3,6 месеца лишаване от свобода.

Тази година, докато шофирал, не е подал мигачи след излизане от тунел на "Люлин", не се подчинил на сигнал за спиране на МВР. Удря се в такси, в този момент в него се качва пътник, който бива ранен, съобщиха на брифинг от СРП предаде репортер на "Фокус". И към момента има опасност да му бъде ампутиран крака.

Прокуратурата му повдига 3 обвинения - причиняване на ПТП с пострадал, неизпълнение на полицейско нареждане и държане на огнестрелно оръжие - два пистолета "Глог", единият е незаконно регистриран, а другият въобще не е регистриран.

Извършителят няма да бъде задържан за днес, защото влиза в затвора да излежи присъдата от 3,6 години. Прокурор при Софийска районна прокуратура е разпоредил лицето незабавно да бъде приведено в затвор за изпълнение на наложени наказания "лишаване от свобода“ от предходни осъждания.

Припомняме, че вчера се проведе операция по криминална линия в столичния квартал "Люлин 6“ заради барикадирал се мъж. След близо два часа бе арестуван. Полицията и Специализираният отряд за борба с тероризма бяха на място. В операцията се оказа, че са използвани дрон и куче.