Коалиция БСП за България се регистрира в РИК – Смолян и се явява за предстоящите парламентарни избори с пълна листа, от осем души, обновена в съчетание от опитни – доказани авторитети и млади образовани хора. Това съобщиха от пресцентъра на БСП - Смолян.

Водач на листата е Емил Хумчев - Член на Националния съвет и Изпълнително бюро на БСП, Дългогодишен общински съветник в Златоград, Зам.-областен уравител на Смолян в периода 2013-2014 г., председател на общински съвет – Златоград, Областен управител на област Смолян.

Втора в листата е Виолета Бояджиева – Общински съветник в общински съвет Смолян и дългогодишен банков мениджър с Висше образование-икономика.

Трети в листата: Севдалин Хъшинов, - Председател на общински съвет община Баните – магистър- фармацевт

Четвърта в листата е Даниела Хаджиева от гр.Девин с висше образование- педагогика, продължава своето образование специалност Здравен мениджмънт.

Пета в листата е Николина Марвакова от гр.Смолян с висше образование –Международни икономически отношения - Варненски свободен университет.

Шести в листата е Димитър Стефанов с висше образование от Нов Български университет специалност актьорско майсторство и PR

Седми в листата е Бойко Моллов от гр.Смолян завършил в УНСС, работи като експерт в Държавен фонд “Земеделие“ -

Осми в листата е Димитър Сивенов. от гр.Чепеларе завършил НСА "Васил Левски“ специалност-Ски алпийски дисциплини.

Тръгваме към тези избори с увереност и самочувствие за добре свършена работа в рамките на мандата както за областта така и за страната.

Благодарение участието на Коалиция "БСП за България“в управлението на страната успяхме да реализираме:

- Безплатни детски градини,

- Увеличаване на майчинство от 380 на 710 лв,

- Данъчно облекчение за млади семейства с деца

- Увеличаване на детските надбавки,

- Осигуряване на стипендии от държавата за социално слаби и надарени ученици,

- Увеличаване на минималната работна заплата на 710 лв,

- Промяна на стойностите на ваучерите за храна от 80 на 200 лв

Като основен политически опонент водача на листата г-н Хумчев определи ПП ГЕРБ-СДС и корупционния модел, който създадоха в продължение на 12 години През тези години единствено БСП последователно и активно се бореше за разграждане на този стил на управление.

В кампанията ще се постараем да представим социалната и икономическа програма за управление на страната , която да достигне до всеки избирател.

БСП изпълни голяма част от поетите ангажименти на предишните избори и сега сме готови да продължим градивната политика за възстановяване на държавността и защита на социално уязвимите.