За около два часа в Карлово се изля вероятно месечната норма на дъжд, не само в града, но и в централата част на Стара планина. Това каза кметът на Община Карлово Емил Кабаиванов, в предаването "Добър ден, България“ на Радио "Фокус“.

"Проблемът дойде от това, че от планинските рекички и дерета, и всичко, което може да си представите, тръгнаха потоци вода към града. Излезе от коритото си едно малко дере, наречено Меден дол. Иначе Стара река, която върви през центъра на града, не преля, слава Богу. И от снощи, днес и следващите дни ще почистваме наносите, които докара дъждът от планината, и описваме щетите в имотите на хората и по общинската инфраструктура“, уточни кметът.

Всички служители на комуналните дейности, местни фирми, които имат желание да помагат, са включени, допълни Кабаиванов.

"Още снощи започнахме да разчистваме големите наноси, които дойдоха със силната вода, и днес, вероятно и утре ще изчистим, ще измием улиците и още в утрешния ден ще внесем в Междуведомствената комисия по бедствия, аварии и катастрофи нашия доклад за пораженията по общинската инфраструктура, защото ще поискаме помощ. Там само с наши сили няма да се справим. А мога да кажа, че и в последните пет години, въпреки проектите, които сме внасяли в Междуведомствената комисия, Община Карлово не е подпомогната нито с лев от комисията, за да решаваме такива проблеми по инфраструктурата. Надявам се сега да погледнат и с две очи към града“, отбеляза той.

Кметът на Карлово благодари на кмета на Столична община Йорданка Фандъкова и на кмета Казанлък Галина Стоянова, които първи са предложили помощ след бедствието.