Кметът на община Садово Димитър Здравков призова Корнелия Нинова да си подаде оставката, минути преди тя наистина да го направи. Сега остава съмнението да не би това да е поредната нейна инсинуация и заблуда.

Със силни думи Здравков, в чията община БСП е безапелационнен победител на всички избори, призова и колегите си от левицата да поискат оставката на Нинова, която, според него, е предала лявата идея. 

"Ударихме дъното, дори повече! Нямаме време да чакаме! Призовавам всички социалисти, които милеят за БСП, да поискат оставката на този злонамерен председател на партията ни, който предаде всичките наши предци и който не се спира пред нищо, за да умъртви лявата идея. Длъжни сме да поискаме нейната оставка!"

Здравков, както кметът на община Първомай Николай Митков, и други техни колеги вече настояват Нинова "да си обере и целият неин антураж от "Позитано"". Искането за това вече е подкрепено и от останалите кметове на БСП в Пловдивска област.

"В Пловдив и областта да си прибере и нейното протеже - водач на областната листа на БСП Веска Ненчева", настояват червените кметове от областта.