Не става дума за никакъв подарък и за делкане на регулатори, защото, ако отиде на втора страница, там се казва, че страните се отказват от излъчване на кандидати с ярък политически профил. Това заяви съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков пред журналисти в парламента по повод предложения меморандум към ГЕРБ-СДС и острата реакция на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, предаде репортер на "Фокус".

"Трябва да се откажем от контрол. То малко е неестествено, защото шефката на КЗК в момента е майка на депутат на ГЕРБ. Ние не искаме това да се случва занапред. Призоваваме Борисов да има тази смелост", отбеляза той. 

"Заедно да направим така, че регулаторите да са изпълнени с независими с хора, с хора, които са минали проверка за интегритет, които не са политически оцветени. Това означава да се загуби контрола, а равнопоставеността да се гарантира, че двете страни имат право на вето и няма да има превес, така че да се самоконтролираме", обясни съпредседателят на ПП-ДБ.

Той каза, че втората политическа сила е отворена да се излъчат юридически екипи, от двете страни, които да разгледат точките в меморандума внимателно.