"Той (бел. ред. Левски) не е чакал спасител, а е казал, че само ние заедно можем да променим България. И днес сме пред подобна посока, и днес трябва да кажем, че 30 години чакахме някой да се смили над нас и да се промени заради нас, но осъзнахме, че не трябва да чакаме никого. Зависи от нас", така започна речта си Кирил Петков на митинг пред Народния театър,  предаде репортер на "Фокус".

"България може да има справедливо правосъдие и свободна държава, пътища. Това е нашата обща задача, не трябва да се делим на политици и граждани, независимо от каузата и убежденията ни. 

Държа книгата на каузата "ПП и ДБ- заедно". Тази книга има много страници, над 250 празни страници, които ще попълним, допълни той. 

"Благодаря ви, че вече сме тук заедно", завърши Кирил Петков.

"Събираме се, за да покажем, че заедно сме по-силни. Иванов е в чужбина, но с ума и сърцето си е с нас. Явяваме се заедно, защото искаме да победим за България. Левски ни завеща национални задачи и ни каза, че сами трябва да освободим страната ни, блянът да живеем в справедлива България. 150 години по-късно ние все още не сме изпълнили тази задача", каза Надежда Йорданова от ДБ.             

"България трябва да е пълноправен член на Шенген. Ще направим всичко необходимо, ще освободим бизнеса от рекета, както беше при управлението на Бойко Борисов. Имаме нужда от вашата подкрепа, сигурен съм, че това, което пише на сградата на НС, е изключително важно и ние направихме всичко необходимо да се обединим, за да спечелим на 2 април", каза от своя страна ген. Атанас  Атанасов. 

"Когато осигурим на хората образование, което дава възможност да успяват в живота, тогава ще бъдем успешна държава. Има начин да се справим и с корупцията ще го направим от ПП и ДБ. Убеден съм, че резултатът ще изненада нашите политически опоненти", заяви Владислав Панев от ДБ

"Само с конституционни промени ще има съдебна реформа. Ще направим всичко възможно за осигуряването на 160 гласа, но политическите сили в коалицията ще внесат нашите предложения за съдебна реформа:

 Отпадане на поста главен прокурор; Намаляване на парламентарната квота във ВС, Съдебен контрол при производства, да се избират юристи. Това обяви председателят на "Правосъдие за всеки" адв. Велислав Величков.

"Истината е, че става дума само за едно - битката между доброто и злото. Те никога не са били толкова разграничени, колко сега. Ясно е кой иска България в Шенген и кой на Изток, кой е на страната на корупцията и кой не, кой иска съдебна реформа и кой - не. Има достатъчно хора, които да поведат тази битка". Това каза от сцената бившият депутат от БСП и настоящ водач на листата на коалицията на ПП и ДБ в Габрово Явор Божанков.

"Много от вас са чували, че от нас нищо не зависи, че сме малка и бедна държава. Кажете му, че има как", бе категоричен съпресдедателят на ПП Асен Василев от трибуната. 

"От нас зависи всичко, дали ще изчистим входа, дали ще направим път или ще изпсуваме на пътя. От нас зависи какви решения ще се вземат и дали ще има пак ремонт на ремонт на ремонт на ремонта, дали ще се строи безразборно. От нас зависи дали Пловдивският панаир ще остане панаир, зависи от гражданите, а не от политиците. Няма идеални политици", каза той и добави: "Имаме най-големия икономически ръст. Ние не вдигнахме данъците и не взехме от работниците, взехме от корупцията и затова крещят на умряло".

"Ако всички хора им пречим да крадат, ще вземем 200 гласа, а не 120", добави Василев.