Работеща съдебна система, работещи регулатори и реформирани служби ли се оказа накрая проблемът?

Това попита във Фейсбук съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков, с което коментира изказано по-рано мнение от пиара на ГЕРБ Никола Николов.

Това е и първи коментар от страна на ПП-ДБ за причината за раздора с ГЕРБ-СДС, след като вчера Мария Габриел изтъкна като такава искана от коалицията на Петков и Христо Иванов смяна в Министерството на вътрешните работи.

Припомняме, че вчера, след като вицепремиерът в оставка обяви, че ще подаде заявление до Народното събрание, че няма да участва в парламентарна процедура по избор на премиер и няма да предлага структура и състав на Министерския съвет - диалогът в социалните мрежи се развихри. По думите ѝ причината за взривяването на разговорите е постъпило искане за смяна на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов.

По-късно премиерът в оставка Николай Денков пък призова в специално обръщение ГЕРБ-СДС да спазят уговорката отпреди девет месеца и "да не хвърлят страната в хаос", като предложи да се запази настоящият състав на Министерския съвет и местата си сменят само Денков и Габриел, като тя остане и на поста външен министър.