Нямам притеснения, призован съм като свидетел. Това заяви съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков преди разпита си в Софийска градска прокуратура, предаде репортер на "Фокус". 

"Викат ме като свидетел по тема, с която още не съм запознат. Ако е като при Асен Василев, предполагам, че ще е свързано със заплахите срещу Радостин Василев, така че се надявам, че ще бъде кратка среща. Нямам притеснения. Най-хубавото е, когато човек се чувства, че прави правилните неща с всяка стъпка", каза той.

Той заяви, че няма доверие на прокуратурата, тъй като според него те заемат политически сили. 

"Нямаме доверие на прокуратурата, защото виждаме, че те заемат силни политически позиции. По едни и същи дела го играят хем на трупчета, хем се появяват", каза още Петков .

На въпрос дали парламентарната група на ПП-ДБ ще подкрепи искането за свалянето на имунитета на Бойко Борисов, Петков отговори, че вярва в истинското правосъдие и прокуратурата не трябва да бъде използвана като "бухалка". 

"Вярвам в силата на едно истинско правосъдие. Вярвам в стандартните процедури, в парламента и се надявам, че следвайки тях, ще стигнем до истинско правосъдие, а едновременно с това няма да позволим прокуратурата да се използва като бухалка. Не става дума само за Борисов, а за всичките възможни неща", категоричен бе бившият премиер.