Имаме редовно управление, което е избрано по демократичен начин. Връщаме силата на парламентарната република. Моето желание е това правителство да бъде за четири години - да станем част Шенген, еврозоната. Това заяви Кирил Петков от ПП-ДБ, предаде репортер на "Фокус".

"Акад. Николай Денков е уравновесен човек, не се изнервя и може да води диалог с президента на институционално ниво. Ще се радвам да видя как всички институции работят в синхрон. Всеки един от министрите ще разбие графика на седмична програма. Цялото правителство ще бъде функция на това как ще управлява то", допълни още Петков.

Петков коментира и излизането на президента Радев, докато министрите от кабинета "Денков - Габриел" полагаха клетва в Народното събрание.

"Не е хубаво човек да се изнервя при такива събития, особено когато сме във време на война в Европа. Според мен нервите трябва да бъдат успокоени – има закони, има Конституция, имаме план, имаме програма. България се връща в парламентарната република", допълни още Петков.

Кирил Петков увери, че всеки един от министрите разполага със своя график за това какво трябва да бъде направено и подчерта, че от ПП-ДБ ще отстояват реформите, които са задали в предизборната си кампания.