Темата за Северна Македония се използва за отвличане на вниманието. Това заяви премиерът Кирил Петков след днешното правителствено заседание.

"Борбата срещу мафията продължава. Не се хващайте на капаните, с които се опитват да отвлекат общественото внимание“, каза министър-председателят.

Според него новината на днешния ден е докладът на междуведомствената комисия между министерствата на финансите и регионалното развитие, който констатира нарушения на стойност около 2,5 млрд. лв. в сферата на строителството, информира БТА.

"Шест метра водосточна тръба струва един млн. лева на данъкоплатците“, посочи Петков за част от констатациите на доклада.

Кирил Петков потвърди, че правителството е приело решението, с което се предвижда всички предложения от Френското председателство на Съвета на Европейския съюз или държава членка по темата за Република Северна Македония и преговорите за нейното еврочленство да отиват за обсъждане в парламентарната Комисия по външна политика.

"Оттук нататък никой политик не може да каже, че правителството може да направи едностранни действия. Решението е на парламента“, коментира още Кирил Петков.