ГЕРБ явно не са готови на реформи в съдебната система, в службите и в регулаторите. Защо - не знаем дали не искат, или не могат. Това каза съпредседателят на ПП Кирил Петков пред журналисти, предаде репортер на "Фокус".

"Не са готови да правят реформи в съдебната система, регулаторите и службите. Не знаем защо. Сега влизам и се срещам с цялата парламентарна група. Тази вечер имаме Национален съвет на "Продължаваме промяната", знам, че колегите от "Да, България" и ДСБ имат същото. Правим обсъждане с всичките ни структури, как процедираме и се надявам още утре сутринта, след като минат разговорите тази вечер - да имаме решение", каза още Петков.

"Ние винаги сме били много отговорни. Отговорността във втория мандат е при нас и си я поемаме, ще предприемем правилните ходове, но аз ви гарантирам едно - нито ще се крием зад преговорни екипи, нито ще се правим, че ни няма, а ще си поемем отговорността за втория мандат", допълни съпредседателят на ПП.

Той коментира още, че на 17 март номинираната за премиер от ГЕРБ-СДС Мария Габриел е предложила да има ротация само на премиера и вицепремиера, без да има смяна на министри, но и без да се подписва коалиционно споразумение. Снощи премиерът в оставка акад. Николай Денков също предложи подобна ротация и запазване на досегашния състав на кабинета, но настоя за подписване на споразумение.

"Като махнете цялата мъгла от цялото говорене и всичките преговорни процеси, всъщност какво се оказва - единствената разлика е споразумението", каза Петков.