Мария Габриел направи нещо различно и това ме зарадва, учуди ме даже. Тя започна да отговаря на въпросите ни. Даже с емоция, а не проформа“. Това заяви съпредседателят на "Продължаваме промяната“ Кирил Петков в ефира на bTV.

По думите му когато отишли на срещата с ГЕРБ от партията искали да приключват, но Габриел започнала да отговаря на въпросите им.

"Помислих си колко би било ужасно следващите 4 годни да имаме управление ГЕРБ-БСП-ДПС, а от другата страна имахме един човек, който искаше да отговаря на въпросите и затова не залостих вратата, излизайки от тази среща. Казах, че искам да поговоря с всичките ни органи, но преди да кажем твърдо "Не“, искам да мислим дали има друг вариант, освен да дадем държавата на тройна коалиция. Някои от отговорите на Мария Габриел ни харесаха.

Петков подчерта, че ще свика ръководството на коалицията.

Той коментира и предложението им за шеф на правната комисия в парламента да бъде30-годишният Стою Стоев. Петков го определи, като работлив, честен, отдаден. Един от малкото депутати, които работели по 15 часа на ден между Коледа и нова година.

"Изплашен съм, че независимата прокуратура на е зависима. Това, което се случи с Гешев е картина на превзета държава, но това ни мотивира още повече“, каза Петков.

По думите му в лицето на Габриел видели човек, който иска да води разговор, а не да направи шоу.

"Първо ще събера изпълнителния съвет на "Продължаваме промяната“ , после националния съвет, а после коалиционен съвет. Аз ще кажа, че знаем решените, но помислете дали няма друга алтернативна мисъл“, посочи той.

По думите му на срещата с Габриел получил отговорът, който дава втори шанс на джентълменското споразумение.