Днес е един добър ден за правовата държава. Това заяви премиерът и съпредседател на "Продължаваме Промяната“ Кирил Петков по време на извънреден брифинг на ръководството на партията в Народното събрание, съобщиха от БТА. Петков благодари на народните представители от "Има такъв народ“, които заявиха, че напускат парламентарната група и партията, както и на министъра на младежта и спорта Радостин Василев, който също заяви оттеглянето си от политическата формация, определяйки действията като проява на смелост и лоялност към държавата.

"Днес стана ясно, че вододелът е тук – между завзетата държава от мафията и България на свободните хора“, заяви Петков.

"Искам да благодаря за огромната смелост на Радостин Василев – министърът, който през последните шест месеца наистина се бореше с всички сили да пребори мафията в спорта, въпреки че нямаше подкрепа от антикорупционната комисия, заради нежеланието на Слави Трифонов и неговите няколко аватари да му помогнат“, каза още той.

"България и нейната история винаги са зависили от смели хора. Днес видях едни наистина смели хора, които знаят, че тяхната лоялност не е към задкулисния певец и неговите приятели – Орлин Алексиев и компания“, посочи Петков.

"Мафията току що загуби коалиционния си партньор“, допълни още премиерът. По думите му в това Народно събрание ще има мнозинство, което казва "не“ на мафията.