Важно е демокрацията в България да продължи да работи още по-добре и ние ще бъдем гарант за това. Думите са на бившия премиер Николай Денков, които бяха разпространени чрез фейсбук от, както той сам се изрази, "една гора в центъра на София".

"Ще продължим да се борим и за тези наши приоритети, които са много важни за хората в България - увеличаване на доходите; по-малко неравенство; подкрепа за инвеститорите с национални средства и национална подкрепа; повече грижа за образованието и здравеопазването, където не само парите са важни, а също и качеството и достъпа на всеки един човек в България", каза Денков и уточни, че това са приоритети, от които няма да се откажат.

"И за всички свободни хора в България, които вярват, че пътят на България е към Европа, ние ще бъдем ясна опозиция на управлението на ГЕРБ и ще се бориме точно за тези неща. Ще искаме честни споделяния на благата; ще се борим срещу всеки момент на корупция или всеки инцидент на корупция и кражба, и ще направим всичко възможно, така че нашите реформи, които сме си заложили и мечтали да продължат. Защото България може да бъде само една просперираща страна, ако имаме нормални институции", коментира съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков.

По думите му са наясно, че част от разочарованието е било лошата комуникация с вас (б. р. - избирателите). "Ето, започваме да комуникираме. Преди да направим нещо, ще имате информацията от нас. В момента казваме - независимо какво правителство предложи Борисов, ние ще бъдем ясна опозиция на него. Ще бъдем конструктивна опозиция за всички политики, които са ЗА Европа ще действаме напред; за всички политики, които са антикорупционни ще действаме напред, но няма да им позволим нито за миг да си помислят, че старите времена ще се върнат. За всички пораженчески гласове, които се чуват навън искаме да кажем - гледайте реванша", заключи Петков.

Видеото е публикувано преди пресконференцията на ГЕРБ.