В 9:00 часа, 133 СУ "Александър С. Пушкин", гласува и лидерът на "Продължаваме промяната" Кирил Петков. Той заяви, че е гласувал с машина. 

"Гласувах с машина поради една много проста причина, не искам двете ми дъщери да ходят да учат в чужбина, искам третата ми дъщеря да се върне да работи в България. Това каза Кирил Петков пред журналисти след като подаде своя глас, предаде репортер на “Фокус".

"Гласувах за нормален европейски живот. Гласувах да имаме нормално европейско правителство", заяви, след като упражни правото си на глас, лидерът на "Продължаваме промяната".

“Искам като виждам приятели във Варна да не пътувам за 5 часа, а за 3 часа, искам да пътуваме из Европа, да не се чувстваме втора категория хора, да не трябва да ни проверяват документите на всяка спирка", добави Петков.

“Гласувах за едно нормално европейско правителство, гласувах защото осъзнавам, че няма спасител и зависи от всеки един от нас", каза още той.

Той не отговори на журналистически въпроси. Половин час преди него партньорът му в коалицията ПП-ДБ Христо Иванов също упражни правото си на глас и призовава всеки да гласува с машина.