СДВР трябва да влезе в гетото в "Захарна фабрика". Групата на патриотите ще извика хората, кмета и представители на полицията за изслушване в СОС. Това се казва в позиция на председателя на групата на ВМРО в Столичния общински съвет Карлос Контрера след поредната ескалация на напрежението в столичния р-н "Илинден“ заради незаконното циганско гето там, информира пресцентърът на ВМРО.

Кметът на "Илинден" е безсилен, защото не може да разчита на помощ за справяне с проблема от страна на Трето РУ, се казва в прессъобщението.Тази патова ситуация трябва да бъде преодоляна и то спешно, смятат столичните общинари от ВМРО и описват стъпките за разрешаване на проблема.

"СДВР да си влезе във функциите и да респектира гетото на "Захарна фабрика". Полицията е абдикирала от основното си задължение да налага и да обезпечава сигурността на гражданите. Недопустимо е цял столичен квартал да продължава да бъде тероризиран от самонастанили се лица. Смятам, че на силите на Трето РПУ не може да се разчита, защото очевидно нямат капацитет сами да се справят", категоричен e Контрера.