"ВМРО е на улицата сред хората.! Но няма как да бъдем чути, когато политиците се занимават само с въпроси, които не засягат конкретния дневен ред на българина! Наскоро обикалях различни квартали на София, защото има много какво да се решава като проблеми и често ми задават въпроса – добре, за Украйна разбрахме, разбрахме за войната, занимаваме се с проблемите на европейските държави, а с конкретните проблеми на българското общество кога ще се занимаваме?“.

Така отговори Карлос Контрера от ВМРО на Илиана Беновска, "Беновска пита – Радио К2“, която попита: "Къде е ВМРО в момента и с лека закачка към Вас, анонсът на нашия разговор, в Деня на храбростта 6 май, в този ден къде е ВМРО? Пленено ли е знамето на ВМРО? Ние сме разговаряли с вас, България се гордее, че няма пленени бойни знамена къде е вашето знаме!“.

Контрера заяви, че е много важен разговора за ценностите, които се възпитават. Водещата отбеляза, че ние вече не носим тези ценности като родители, пък искаме децата ни да ги носят! Контрера подчерта, че е много важно ценностите да бъдат показвани, защото децата попиват от поведението на родителите си. Но когато в обществото няма тези ценности и разговора за тях, тогава се получава този ефект. При младите хора създава голям проблем със самоопределението, въпросът какъв искам да бъда аз, по какъв път да поема! Контрера заяви: "След три десетилетия експерименти какви сме ние като общество и накъде вървим, дори не успяваме да се върнем на изходната позиция, а се лутаме! Това води до вакум, първо в ценностите, оттам в мисленето, в поведението. И за съжаление ние копираме онзи за съжаление извратен консуматорски модел на краен индивидуализъм, къде важното е аз единствено и само да съм добре, а другите не ме интересуват!“.

Беновска припомни, че само ние на Балканите нямаме национална доктрина и попита къде заровихме тази идея. Контрера отговори: "Идеята е заровена под подметките на онези, които сега изплуваха отново! Един ултралиберален модел не се нуждае от национална доктрина, защото той е против националното! За тях границите на националните държави трябва да се заличат и те вярват в глобализма като панацея за всички проблеми! За каква национална доктрина да говорим с тези джендъри! Само че виждате тенденцията в България, дори по-консервативни формации се плъзгат в тази плоскост, ГЕРБ например!“.

Контрера още веднъж подчерта, че ние нямаме мечти, като общество. Той продължи: "Нещата са сведени до живуркане, до опит да оцелеем физически и загубихме моралните си и културни жалони! В резултат на което се повтаря едно явление, което непрекъснато виждаме в последните години – ние бъркаме целта с инструментите! Както е с еврозоната и Шенген. Това са само инструменти, които би трябвало да бъдат насочени към конкретни успехи за българските граждани!“.

Контрера коментира и темата за предстоящата ратификация на Истанбулската конвенция от ЕП. Той заяви, че опитът да се създава наднационално законодателство никога не води до нещо положително, води до разпад. "Ратифицирането на този документ от ЕС по никакъв начин не ни обвързва ние да я ратифицираме на национално ниво, което всъщност би имало някакво значение! За мен това е някаква глупост, която няма да произведе правни последици!“, категоричен бе той.

"Къде ще бъдете вие от ВМРО тук? Нали имахте референдум, какво стана с него?“, попита Беновска. Контрера отговори, че не са успели да съберат необходимите подписи. Според него по-важното в момента е да удържим нашето Народно събрание да не се поддаде на въпросните препоръки. Силен юридически аргумент е решението на Конституционния съд. Според Контрера Истанбулската конвенция трябва да бъде забравена и изобщо да спрем да се занимаваме с нея!

"Какво се случва с очакваните местни избори? ДБ ли ще ни управляват, ПП ли ще ни управляват? Някакъв милионер щял да става техен кандидат за кмет! Или прословутият Борис Бонев, млад, надежден демократ?“, попита Беновска. Контрера отвърна: "Демократ трудно, по-коро има прояви на болшевизъм, но това е друга тема! За София се готви това, което се направи в държавата през 2020 г. – "цветната революцийка“, "преврата“! Между другото вашият предишен събеседник от "Възраждане“ хубаво говореше за улица "Козяк“ и американското посолство, ама и те участваха тук в преврата през 2020 г. по площадите на София! Това да не го забравяме, че бяха рамо до рамо с джендърите да свалят правителството! Дойде Промяната, от която страдаме всички. Казвам го, защото същото се подготвя и за София. Обясняват сега колко е лошо, черно и гадно, което разбира се не е вярно. Да, кусури има, но в никакъв случай нещата не са толкова трагични, както ги описват ПП, ДБ, "Спаси София“ и т.н. Но идеята тук е да се направи "цветната революцийка“, да се сложи един либерален кмет и тогава ще видите какво ще ни се случи на всички нас! Ще ни забранят да си караме колите, ще ни тормозят непрекъснато, ще ни обясняват, че гей парада е нещо страхотно, може би общината ще започне да го плаща! И ще получим това, което получихме от правителството на Кирил Петков и като икономика, и като финанси, тоест банкрут, фалит, провал! Това се подготвя за София! Да помислим дали искаме втори път да го играем този сценарий, само че на местна почва!“.