47 милиона евро. Толкова е стойността на подареното от Българската армия оръжие на Украйна, похвали се Тодор Тагарев. Явно обаче и това не стига, а се подготвя и нова помощ. Тагарев изхленчи, че "Критиките срещу мен пречат на това да се прати помощ. Тези перманентни атаки от всички посоки не ми позволяват да си върша работата“. Явно не е свикнал да го критикуват. Няма и как, след като казва "да“ още преди да е дошла заповедта, написа във Facebook председателят на ВМРО и бивш министър на отбраната Красимир Каракачанов.

Винаги съм си мислел, че един министър на отбраната трябва да се хвали с това, което армията е придобила по негово време като въоръжение. Сега обаче имаме министър, който се радва като раздава, директно от складовете. Без пари, без компенсация без нищо, пише още Каракачанов.

Лидерът на ВМРО припомня как "умно-красивите“ постоянно се подиграваха на армията, че няма въоръжение, че е оръжията са стари и прочие. А сега ги раздават поголовно и безотговорно. Помните ли как обещаваха, че срещу старото оръжие ще получим ново? И какво сме получили? Получили сме изпразнени складове и намалена боеспособност. Плюс стари машини Страйкър, които платихме на тройна цена, посочва Каракачанов.

Бившият военен министър обаче подчертава: "Изпразването обаче върви и с поголовно дрънкане на оръжие от страна на НАТО и нашите папагали от сглобката. Ами ако наистина НАТО влезе в конфликт с Русия? Как ще защитим България? С празни складове и голи като пушки! И какво ще направят тогава най-големите войнолюбци? Директно ще хванат самолета от жълтите павета за Брюксел или слънчева Калифорния!“

Това е грижата за армията ни от некоалицията, заключва Красимир Каракачанов.