Почетният председател на ВМРО Красимир Каракачанов излезе с остра позиция срещу лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов.

Причината е "поредната кьорфишек кампания" на Костадинов относно Паметника на свободата на връх Шипка.

Ето подробности за случая и критиките на Каракачанов към лидерът на "Възраждане":

Тези дни станахме свидетели на поредната сапунка, тиражирана от възрожденеца Коце, според когото щели да премахнат Паметника на свободата на връх Шипка. Дори публикува снимка, на която паметникът е опасан със скеле и ето, започват да го демонтират, подобно на Паметника на съветската армия. Само дето снимката е от 2019 г., когато е правен ремонт на лъва, който е на централната фасада. Днес лично минах от там и няма нито скеле, нито паметникът е ограден с тараби и никой не го събаря.

Защо казвам поредната сапунка на Коце? Всъщност това си е съвсем целенасочена опашата лъжа. Всъщност за пореден път т.нар. "възрожденци“ са в ролята на лъжливото овчарче. Преди няколко години развиха истерична кампания срещу ковид ваксините, а се оказа, че депутатите им не само масово са се ваксинирали, а са ваксинирали и семействата си. После два пъти играха сценката със събиране на подписи за референдум срещу въвеждане на еврото и след това мълчат, а на всичко отгоре депутатите им се оказа, че държат спестяванията си в банкови сметки в евро. Явно неслучайно вождът възрожденец е роден на 1 април и лъжата я няма за нищо.

Проблемът не е в поредната кьорфишек кампания, целяща да стегне електоратът за евроизборите. Проблемът е, че в конкретния случай с тази кампания той хвърля една грозна клевета срещу човек, когото познава много добре и е негов приятел още от студентските му години. Човек, на когото е ходил много пъти на гости, ял е от храната му и е пил ракията му. Става въпрос за директора на Националния парк-музей "Шипка-Бузлуджа“ д-р на историческите науки Чавдар Ангелов. Знае му телефонния номер, звънял му е стотици пъти, даже да го кани да се присъедини към партията му. Но сега вместо да му звънне и да го попита, директно го клевети и го хвърля на кучетата. Грозно, Коце, грозно. Днес се гавриш със стар приятел, утре ще се изгавриш и с последователите си.

Но да се върнем на Паметника на Шипка. Всеки, който е ходил на върха, е видял, че паметникът се нуждае от ремонт. През 2019 г. с дарения бяха събрани пари и бе ремонтиран лъвът. През 2020 г. лично, в качеството си на вицепремиер, съм лобирал и правителството отпусна 130 хиляди лв. за изготвяне на проект за основен ремонт. След това дойдоха "смутните“ времена и чак сега това правителство отпуска парите. Предстои процедура и чак след 5-6 месеца най-рано може да започнат строителни работи. Така че никой нито е слагал скеле, нито е обграждал паметника с тараби, ни може да спре българите да отидат на тържествата на 3 март.

След сагата с паметника на съветската армия и идиотското поведение на партиите от сглобката, след желанието на пишман евроатлантиците да сменят националния празник и проявите им на шизофренична русофобия, много хора се опасяват, че тези наколенкаджии могат да посегнат и на паметниците на Руско-турската освободителна война. Само че както "евроатлантиците“, така и нашето Коце не правят разлика между Русия и СССР, между съветската армия и руската армия освободителка. И ако по повод паметника на съветската армия в София и др. подобни в страната има разделено обществено мнение, защото има хора, които не искат паметници на чужди армии, воювали срещу България – било съветски, било американски, то по отношение на паметниците от войната за Освобождението на България от турско робство убеден съм 90% от хората са за тяхното запазване и дори на тези от сегашната управляваща сглобка няма да ѝ мине през кокошите мозъци да им посегнат.

Ефектът от кампанията на лъжливото овчарче може да бъде единствено да се провали ремонта на паметника Шипка и управляващите да пренасочат отпуснатите пари в поредната черна дупка, от която ще си приберат комисионните. Тогава, интересно ми е, лъжливото овчарче ще отпусне ли лични средства или такива от многомилионната партийна субсидия за ремонт на Шипченската светиня? Знам отговора! И той е не, няма да си бръкне в джоба!