Нека този празник бъде повод за нашето общо признание и благодарност към всички, които служат в Българската армия. Този апел отправи в страницата си във Facebook бившият министър на отбраната Красимир Каракачанов в Деня на храбростта.

Българската армия е една от институциите с най-висок авторитет в нашата страна, а за това заслуга има всеки един войник - от редника до генерала, категоричен е още Каракачанов.

"Да ги подкрепим и да ги защитаваме, както те защитават нас."

"Въпреки, че тази година бе взето решение парад да няма, това не променя смисъла и силата на този празник."

Прилагаме пълния текст на посланието на Красимир Каракачанов към Българската армия:

"На 6 май, деня на храбростта и празник на Българската армия, поздравявам всички български войници и офицери. Вие сте истински пример за смелост, доблест и чест.

Всеки ден вие демонстрирате несравнимата си ангажираност и всеотдайност, изпълнявайки своя дълг пред отечеството.

Българската армия е една от институциите с най-висок авторитет в нашата страна, а за това заслуга има всеки един войник - от редника до генерала.

Ние, обществото, трябва да признаем и да ценим техния непоколебим дух и отдаденост не само днес, а всеки ден, защото българската армия заслужава нашата подкрепа и внимание.

За да се запази и укрепи високият авторитет на българската армия, е от съществено значение да се осигури достойно заплащане, достъп до ново и модерно оръжие и ясни възможности за развитие на професионалния път на всеки войник. Това не е просто искане, това е задължение към тези, които с безкрайна саможертва служат на нашата нация.

Нека този празник бъде повод за нашето общо признание и благодарност към всички, които служат в Българската армия. Да ги подкрепим и да ги защитаваме, както те защитават нас.

Честит празник!"