"Време е за разум, стига популизъм", това заяви във Видин лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, информират от централата на ДПС.

На националния празник 3-ти март Движението откри кампанията си за парламент в старопрестолния град. Водач на листата в региона е зам.-председателят на ДПС Станислав Анастасов. 

"Честит национален празник", обърна се към огромното множество Карадайъ и съобщи, че той и ръководството на ДПС започнаха деня така, както подобава на 3 март - с издигането на българското знаме на площада пред Паметника на незнайния войн.

"Време е за разум към българските граждани. 12 години се нагледахме на еднолично управление. След това дойдоха едни, които се самонарекоха "промяна", но тя се оказа към по-лошо, заяви Мустафа Карадайъ.

"В целия период има един голям проблем. Нарича се популизъм. Откровени лъжи. А проблемите на хората кой ще ги решава, как ще ги решава", попита Мустафа Карадайъ и допълни, че е време за отговорност към проблемите на българските граждани, заяви още Карадайъ.

Лидерът на ДПС призова политиците за разум и отговорност и след вота на 2 април, когато в парламента ще трябва да се съставя редовно правителство.

Според него е необходим взаимен контрол в диалог заедно да се търсят решения на проблемите на хората и на държавата.

"Най-големият проблем в момента е инфлацията. Цените на енергоносителите и работните места. Никой не може да се справи самостоятелно, защото народът не овластява никого да това. Затова трябва да има коалиция – в диалог да се решават проблемите", подчерта Карадайъ.

Дневният ред на хората трябва да бъде дневният ред на политиците, подчерта Карадайъ. И призова: "Освен да смъкнем нивата на инфлацията до средноевропейските, ние трябва да си поставим и важната цел нашите доходи да станат колкото са средноевропейските".