Хората искат редовно правителство. Това заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ в село Караманци, предаде репортер на "Фокус".

"Лидерската среща предстои, но видяхме, че, друга лидерска среща се проведе без да произведе продукт. Кога и къде ще бъде лидерската среща – времето ще го покаже", заяви Карадайъ.

Лидерът на ДПС смята, че четвъртата политическа сила в рамките на 49-ото НС трябва да бъде част от бъдещото управление на страната. 

"Ние мислим, че трябва да има правителство, и това нещо го повтаряме вече 2 години. Подкрепено от ДПС - ДПС да бъде част от мнозинството, което ще излъчи правителство. За да има стабилност и сигурност. Не бих казал, че не се споменава ДПС. Напротив, ние бяхме на среща и разговори. Това, което на първо място е нужно в страната, при тази ситуация от днешна гледна точка на база това, което се случи в последните две години, за да бъдем в тази политическа криза, след всичките кризи, които бяха след ковид кризата, ние трябва да преодолеем тази политическа криза", каза той.

Карадайъ обясни, че хората искат редовна власт, която да овладее кризите. 

"Това, което хората ни казаха преди изборите, а и след тях, е, че искат да има редовно правителство, независимо дали са гласували за ДПС или не са гласували за ДПС. Това е основната тема, защото хората се вълнуват от инфлацията, от високите цени, несигурните работни места и неадекватните доходи в тази ситуация. Те очакват час по-скоро решение на проблемите си", каза още той.