Ако се приеме предложението на Европейската комисия за въвеждане на електронни шофьорски книжки, проблемът с фалшивите книжки ще стане незначителен. Това каза водещата на "Визия 0“ Цвети Капитанова в предаването "Денят на фокус“ на Радио "Фокус“.  

Тя поясни, че електронните книжки ще съдържат информация за това къде е издаден документът за правоспособност и дали шофьорът има нарушения, направени на територията на Европейския съюз. "Със сигурност това много ще улесни работата на контролните органи“, смята Капитанова. 

Тя коментира и готвените промени в Закона за движение по пътищата, които имат за цел да ограничат субективният фактор при провеждането на изпита и доказване на придобитите умения за шофиране преди получаване на книжката. Предвиждат се промени в начина на обучение на кандидатите за шофьори и взимането на книжка както в практическата, така и в теоретичната част, обясни Цвети Капитанова. Маршрутът, по който ще минават бъдещите водачи на автомобили, ще бъде задаван от електронна система, поясни тя.