"Капачки за бъдеще" даряват линейка на детската болница в София, това съобщиха от организацията.

Ето какво разказват от "Капачки за бъдеще": 

"Преди няколко месеца единствената ДЕТСКА болница пуска апликационна форма към министерството да им осигури заводска детска реанимационна линейка. Нещо, което тогава струва някъде от порядъка на 400 - 500 000 лв. С две думи - искат най-високото качество. Единствената детска болница са все пак. До момента движение по тази молба изглежда няма.

Понастоящем болницата прави превозите си с бракувана линейка от Спешна помощ.

С тази линейка, досещате се, едва ли е най-добрата идея да се транспортират недоносени, недоразвити бебенца, тежащи по 1 килограм ...

... и от болницата почват да търсят други варианти. И научихме за всичко това буквално преди няколко седмици, когато един познат сподели, че от Педиатрията го питали, дали няма да продава една от линейките си, с които прави неонатални транспорти. Щели да търсят финсиране, да я купят. След което да си сложат тяхната апаратура вътре и да я преправят, при нужда.

Сега, не е наша работа да коментираме решенията на разни министерства и други институции. Нашата работа е да помагаме. И в случая можехме да го направим. А и предвид че е Коледа - просто нямаше как да не го направим!

Свързахме се с болницата, казахме, че можем да помогнем, те много се зарадваха и тази сряда ще дарим четвъртата детска линейка от "Капачки за Бъдеще".

Линейка, която ще вози буквално всеки ден и ще спасява детски животи!"