Неотдавна започна учебната година, а скоро ще дойде време и за втория учебен срок. Това са периоди, в които всеки родител трябва внимателно да разпредели бюджета си, за да снабди своето дете с всичко необходимо. В тази връзка помощник – треньорът по джудо Борис Цветков се вдъхновява да помогне на родители и деца без възможности. Той започва благотворителна кампания за събиране на стари книги, учебници и учебни помагала под надслов “Изпрати книга – дари бъдеще", предаде репортер на Агенция "Фокус".

Борис споделя, че “страхът" в очите на родителите, относно подготовката и средствата, които са необходими за един ученик, е причината той да се впусне към тази инициатива.

Кампанията е с цел да подпомогне деца от цялата страна, като обръща специално внимание на тези от малките населени места.

Идеята на Борис е да се свърже с учебни заведения, до които да бъдат изпратени пособията, вместо да е необходимо родителите да ги закупуват. По думите му кампанията се е развила много бързо и той ще получи съдействие и от свои приятели.

За по - малко от 24 часа се включиха близо 100 доброволци, а интересът продължава да расте. Изцяло чрез споделяне в Instagram кампанията “Изпрати книга – дари бъдеще" успя да достигне до стотици хора и да ги мотивира да даряват.

Ния ПРЕЛДЖИЧ