"Ателие за обучителни иновации“ споделя ефективни методи, инструменти и подходи, с които образованието става по-достъпно, по-интересно, по-ефективно. Това каза Камен Киров – Сдружение "Възможности без граници“, експерт по изграждане на капацитет по ненасилствена комуникация у педагогически специалисти, в предаването "Човекът на фокус“ на Радио "Фокус“.  

Целевата група на "Ателие за обучителни иновации“ са училища, младежки центрове и организации, обучителни организации, вътрешно обучение на фирми.  

На 22 април е третото издание на инициативата, наречено "Да спасим Земята заедно!“. То е организирано от Сдружение "Възможности без граници“ съвместно с други неправителствени организации – "Образоване без раници“, "Prepodavame.bg“, "Заедно в час“. В рамките на Деня на Земята 2023 SAP Labs България отварят своите пространства за експерименти и иновация в образованието.  

Камен Киров разказа за образователните игри, чрез които участниците ще бъдат въвлечени в темите за климата, опазването на природата и как тази тема може да стане част от ежедневието и начина на мислене не само на учениците, а и на учителите. "В Деня на Земята искаме да обединим игровизацията, предприемачеството и екологията. Игровизацията в образованието е много ефективен модел и затова и ние правим такива обучения за учители – как да направят учебния материал по-леснодостъпен. Ще бъдат представени и програмите на "Джуниър Ачийвмънт България“ за работа с младежи в екологичния аспект“, обясни Киров.  

По думите му децата и младите хора в момента са потопени в една активна и динамична среда – технологии, телевизия, игри. "Ако ние може да ползваме тези игри, за да насочим правилните послания, тогава мисленето става по-гъвкаво, не е така фиксирано, какво трябва, какво не трябва. По този начин разчупваме и начина, по който можем да правим бизнес. Бизнесът в случая касае и опазването на цялата екосистема, която прави възможен живота“, каза още Камен Киров.