"Целият терен в момента е наситен с изключително много напрежение и битки. Кампанията ще е адски мръсна". Това каза Калоян Методиев, директор на института "РЕГО“,  в интервю за обзора на деня на Радио "Фокус" "Това е България", като поясни още, че тя вече е започнала.

Според него основен участник в нея е президентската институция.

"Това, което се говори от седмица публично от целия спектър, е че отново няма да имаме редовно правителство и ще ходим на 2в1 избори", каза директорът на института "РЕГО“.

"Това е поредният продуциран от президентската институция и от концентрираната им власт през служебния кабинет хаос. Това е сценарият, по който се работи в тази кампания и това е най-опасното в момента пред България. Тази война, която върви между ПП и ДБ, плюс олигархичните кръгове на Румен Радев срещу БСП, плюс малки сблъсъци и около ИТН, допълнително правят кампанията много взривоопасна и работеща за сценария отново да нямаме редовно правителство", заяви Методиев.

По думите му основната дума в предстоящата кампания са компроматите.

"Никъде в Европа няма служебни правителства. В България служебното правителство играе ролята на дестабилизиращ фактор за партийната система. От там нататък следват болестите във всички останали системи в държавата. За да решим проблема, трябва да отстраним причината", категоричен бе Калоян Методиев.

Цоня СЪБЧЕВА