И тук най-много ми се струва, че се търси думата "стабилност", и го търсят през възстановяване на финансовата стабилност, следва на политическия терен в момента знаете, че цените са тема № 1, излязоха от контрол, служебният кабинет се провали в тази си политика, така че партиите от различни камбанарии разбира се, бих ги определил на две групи, говорят основно за този проблем. Това пронизва кампанията на всички. Това каза в аудиокаста "Това е България" на "Фокус" политологът и директор на института "РЕГО" Калоян Методиев

По думите му визира двете предложения, от една страна, не бих го нарекъл по-пазарното, по-либерално от страна на ГЕРБ и "Продължаваме промяната" и "Демократична България", което предпочита пазарът да регулира този проблем и с пазарни инструменти да се случи, и другото е на БСП, които предлагат таван на цените, като мярка, която вече се предлага във Франция, в Гърция, в Унгария, за да може да се овладее инфлационния ръст и ръста на цените.

"Това са двете гледни точки, двете различни виждания по конкретния въпрос за цените. Разбира се, тук и други теми пронизват кампанията и служат за разделителни линии, червени точки: оръжието за Украйна. Какво друго? Скандалът за кой е по-корумпиран и кое управление е било по-пагубно персонален между Бойко Борисов и ръководството на "Продължаваме промяната". Така че това са теми, които очевидно ще са и на масата при съставяне и несъставяне на евентуално правителство след изборите.", допълни Методиев. 

Цоня СЪБЧЕВА