"Огромен късмет, на първо място огромен късмет! Тази ситуация можеше да завърши много по-тежко".

В това бе категоричен министърът на вътрешните работи Калин Стоянов в коментар по темата за инцидента в Арбанаси, при който дете рани друго дете с оставен без надзор револвер.  

"Фокус" припомня, че бизнесменът Димитър Бонзов, с чийто пистолет 11-годишният син на политика Явор Божанков простреля в крака 12-годишно момиче на празненство в Арбанаси, беше освободен от ареста, без да му бъде повдигнато обвинение.

"Аз не мога да си обясня как човек на такава възраст може да остави безнадзорно толкова сериозно оръжие в присъствието на малолетни деца. Човекът е бил задържан с полицейска мярка до 24 часа. Всички действия, които се извършват и към момента се съгласуват с прокуратурата. На лицето е връчена призовка. Мисля, че в четвъртък трябва да се яви, за да бъде привлечен в качеството си на обвиняем", каза Калин Стоянов пред журналисти в Полски Тръмбеш. 

"До момента не е привлечен като обвиняем поради причината, че от прокуратурата искат да имат конкретика от експертизата за каква телесна повреда става въпрос. Дали лека и средна, тъй като обвинението ще бъде по едното – едно, по-другото – друго", уточни вътрешният министър.

"Обвиняемият има тридневен срок, в който да подготви своята защита. Аз считам, че в четвъртък ще му бъде повдигнато обвинение", заяви Калин Стоянов.