Вътрешният министър Калин Стоянов коментира екшъна в столицата в четвъртък вечер, при който кандидат за народен представител реши да си играе на "бързи и яростни" с полицията. Припомняме, че снощи около 21 ч. 48-годишен шофьор беше задържан в центъра на София след гонка с полицията.

Същият водач на лек автомобил не се подчинява на екип на Столична дирекция на вътрешните работи и започва гонка в центъра на София.

Шофьорът е кандидат за депутат на малка партия, участваща в парламентарните избори. Първоначално бил задържан, а по-късно и освободен. Случаят е бил докладван на дежурен прокурор.

Вътрешният министър коментира темата преди началото на Националното съвещание на МВР.

На въпрос как ще обясни поведението на кандидат-депутата Калин Стоянов отговори така:

"Най-добре да попитате него за неговото поведение. Изключително професионално отношение на служителите на Столична дирекция. Първо има неподчинение на въпросния човек. Оттам започва преследване в централната градска част. След като няколко екипа се включват в преследването е спрян въпросният автомобил. Лицето първоначално оказва съпротива, в последствие му се прави тест за употреба на алкохол, който е отрицателен. Същият обаче отказва да даде проба за наркотици, което е административно нарушение и той ще бъде санкциониран за това. За всички негови действия относно неподчинението на полицаите ние сме докладвали още във вчерашния ден на прокуратурата".