Няма непостижими цели там, където гражданската енергия е вложена не за спасение поединично, а за възхода на цялата нация. Където всеки може да се гордее, че е част от общия успех. Това каза в новогодишното си слово президентът Румен Радев. "Благодаря на всички, които през изминалата година се бореха за една по-добра България", каза още държавният глава.

"Изпращаме 2022 година - трудна и предизвикателна година. Родината ни беше изправена пред изпитания, българските семейства понесоха тежестта на кризите, но винаги в трудни моменти сме показвали силата на българския дух", заяви председателят на БСП Корнелия Нинова в поздравително видео, изпратено до медиите.

"Нека посрещнем 2023 година с вяра, надежда и решителност, че можем да я направим заедно по-добра. Пожелавам да спрем войната и да има мир, да има спокойствие и сигурност, във всеки български дом да има топлина, любов и разбирателство", посочва Нинова.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов също се обърна с пожелания в профила си във Фейсбук: "Пожелавам ви здраве, здраве и пак здраве“.

"Пожелавам през новата година да бъдем безкомпромисни към лъжата. Да намерим пътя към истината. Да бъдем заобиколени от открити хора. Да стигнем до правилните решения в името на нашите семейства, общество и Родина", написа също в мрежата лидерът на "Български възход" Стефан Янев.

"За много години, братя българи! Живи, здрави и кой ни мрази, под нас да лази!", написа лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов.